Is jouw gazon klaar voor de lente? 10 tips!
De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin weer tot leven te brengen, te beginnen met dat geliefde grasperk van jou. Een groen en gezond gazon is het perfecte decor voor zonnige dagen en buitenactiviteiten. Dankzij onze 10 tips ben je alvast voorbereid om grasperk in topconditie te houden. Vergeet kale stukken gazon, het moment is aangebroken voor het eerste rondje maaien en snoeien!
Hoe een bedwantsenplaag voorkomen?
In de afgelopen jaren is er een onaangename indringer in onze slaapkamers opgedoken, die steeds meer aandacht trekt: de bedwants. Bedwantsen zijn kleine, bloedzuigende insecten die 's nachts actief zijn en zich voeden met het bloed van mensen.
10 tips om uw tuin winterklaar te maken
Hoe maak je je tuin winterklaar? 10 tips voor de herfst De herfst is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om je tuin voor te bereiden op de winter. Een goed voorbereide tuin zal niet alleen de komende koude maanden beter doorstaan, maar zal ook in het voorjaar sneller tot leven komen. Dus, hoe maak je je tuin winterklaar? Hier zijn 10 tips om je op weg te helpen.
Gras zaaien hoe begin ik er aan
Tijdens warme dagen is niets zo leuk als genieten van jouw tuin. Voor veel mensen behoort een perfect aangelegde graspartij hier ook bij. Bij het zaaien van gras is het belangrijk om stap per stap te werk te gaan. In dit artikel bespreken we grondig alle fases.
Hoe bestrijd je ratten en muizen op effectieve wijze?
Bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten bestaan in diverse varianten. De beste manier om het ongedierte te lijf te gaan, is door een muizenval, vangkooi of lokdoos te combineren met een dodelijk en tegelijkertijd smakelijk lokaas. Maar wat zijn precies de mogelijkheden? Wij illustreren alvast alle opties voor jou.
Hoe verwijder je groene aanslag en algen op jouw terras?
Bevindt je houten terras zich in een vochtig hoekje van je tuinomgeving? Dan is het mogelijk dat er groene aanslag of algenvorming kan optreden. Allereerst oogt de groene aanslag niet mooi, daarnaast is een terras met een laagje groene aanslag ontzettend glibberig. Wij reiken jou enkele tips aan om komaf te maken met het venijnige groene laagje.
Hoe controleer je de waterkwaliteit van je zwembad?
De waterkwaliteit van je zwembad hangt af van diverse parameters. Het is dan ook van essentieel belang dat elke parameter op punt staat, want enkel zo kan je een perfecte balans garanderen. Een slechte balans van deze parameters kan diverse problemen veroorzaken, zoals oog- en huidirritatie, kleurverandering, ontwikkeling van kalksteen of algen, apparatuurschade, kalkaanslag… Regelmatig controleren is dus de boodschap.
Hoe zorg je voor helder vijverwater? Enkele tips!
Een heldere vijver is een genot om naar te kijken. Hiervoor is wel een perfect natuurlijk evenwicht nodig. Outdoorstock reikt de juiste oplossingen aan om dat biologische evenwicht in jouw vijver te herstellen en een gezonde wateromgeving te creëren. Hieronder enkele tips.